Správná podoba kuchyně

Správná podoba kuchyně



Kuchyň se řadí k nejdůležitějším součástem moderní domácnosti. Kulinářské prostředí, kde se připravuje velká spousta pokrmů. Aby byl však pohyb v gastronomickém království co nejpohodlnější, je třeba dbát několika základních pravidel, jejichž výsledkem bude správná podoba kuchyně.

Zaměřit se musíte nejenom na samotný tvar, barevnost a rozměry, ale také na vhodné uspořádání jednotlivých spotřebičů.

Ergonomie kuchyně

Dbát byste měli na to, abyste v kuchyňském prostředí vytvořili známý trojúhelník mezi prostorem pro vaření, přípravu potravin a jejich uskladněním. Trasa, která by neměla dosahovat mnoha metrů a díky níž se v této místnosti nenachodíte a budete mít vše po ruce.

Tento známý trojúhelník lze aplikovat v rámci jakéhokoliv typu kuchyně.

  • Kuchyně ve tvaru písmene U
  • Kuchyně ve tvaru písmene I
  • Kuchyně ve tvaru písmene L

kuchynska linkaPoměrně oblíbené jsou také ostrůvkové kuchyňské linky, jež vznikají rovnoběžným řazením kuchyně ve tvaru písmene I. Právě onen dominantní ostrůvek pak slouží, jako vařící část, nad níž se vyjímá moderní a robustní odsavač par.

Lpěte na několik důležitých parametrů

Pakliže jde o čísla, je třeba zmínit několik zásadních údajů. Například to, že by minimální velikost pracovní plochy měla dosahovat hranice 80 cm a výše. Dbát byste měli i na výšku pracovní linky kolem 85 cm až 95 cm, dle výšky své postavy. Co se týče horních skříněk, vybírat si můžete mezi hloubkou 40cm nebo 60 cm. Zkrátka každý dle vlastního gusta.

Využijte vestavěných spotřebičů

Do moderní kuchyně je vhodné aplikovat také novodobé spotřebiče, respektive ty vestavěné. Prostřednictvím nich dodáte kulinářskému prostředí nadčasovou tvář a zároveň si zajistíte rychlé a pohodlné vaření.

Kuchyň musí vznikat jako koncept, jehož podobu není radno podceňovat. Závisí na tom ostatně vaše budoucí chvíle strávené v této místnosti.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:Serge Bertasius Pohotography)




Přidat komentář k článku

Your email address will not be published.


*