Víte, jak si uvařit pohanku a co si z ní připravit?

Víte, jak si uvařit pohanku a co si z ní připravit?



Pohanka je obilovinou, která je v Čechách poměrně dost populární. Ostatně, využívána je zhruba od 16. století. Velice často se s touto pochutinou můžete setkat v kombinaci se zdravým stravováním. Surovina, která je schopna tvořit nejenom přílohu, ale dokonce i hlavní složku pokrmu. Pokud nemáte povědomí, jak naložit s pohankou při vaření, prozradíme vám to.

Jak připravit pohanku?

Vaším odrazovým můstkem se stane důkladné proprání pohanky. Poté, ji properete, měli byste ji dát do hrnce a zalít jí vodou. Připravte si zhruba 1,5násobek samotné pohanky. Samotný proces vaření pohanky by měl trvat přibližně patnáct tři minuty. A je pouze na vás samotných, zda pohanku dáte na horký sporák nebo využijete třeba mikrovlnnou troubu. Poté, co pohanku uvaříte byste ji měli nechat alespoň patnáct minut odstát. Teprve poté máte surovinu připravenou k dalšímu zpracování.

Co všechno lze přichystat z pohanky?

Pojďme ale být v rámci zpracování pohanky trochu konkrétnější. Zaměříme se na to, k čemu se pohanka vlastně hodí. Použít ji můžete jako velice praktické plnidlo. Typickým příkladem jsou karbanátky. Výjimkou nejsou ani placky nebo jako součást některé z oblíbených českých polévek. Vynikající je třeba do česnečky nebo do bramboračky.

S pohankou můžete nakládat v podstatě dle vlastní libosti. Co byste řekli třeba na pohankový prejt? Jeho chuť můžete v podstatě dotáhnout k dokonalosti, takže vám bude připomínat prejt zabijačkový. Pohanka je navíc ideální přílohou k masu. Když k dochucení použijete ještě výpek z konkrétního masa, rozhodně si pochutnáte.

Jak vidno, pohanka má v kuchyni skutečně pestré uplatnění, takže ji můžete chystat jak na zdravý způsob, tak si na své přijdou i masožravci. V každém případě jde o velice univerzální a všestrannou pochutinu, s níž by se měl naučit pracovat skutečně každý náruživý jedlík.




Přidat komentář k článku

Your email address will not be published.


*