Připravte si vynikající domácí pomazánky
Patříte k labužníkům a rádi si dopřáváte chutná jídla? Pak jsme pro vás připravili několik lahodných receptů týkajících se pomazánek. Na nich si pochutnáte během snídaně, svačiny, ale také v rámci studené večeře. Z níže uvedených receptů si jistě dokáže vybrat naprosto každý.
Pochutnejte si na mrkvové pomazánce
A začnete hned něčím zdravějším. Je to mrkvová pomazánka, která polahodí nejeden chuťový pohárek. Na přípravu čtyř porcí budete potřebovat dvě mrkve, 100 g pomazánkového másla, stroužek česneku, lžičku citronové šťávy, půlku jablka, hrst petržele a lžíci majonézy. Mrkev musíte pochopitelně nastrouhat. Když tohle všechno smícháte, domůžete se vynikajícího svačinky.
Originální tvarůžková pomazánka
Máte rádi aromatické vůně a výrazné chutě jídel? Potom jistě neodoláte tvarůžkové pomazánce. Ta je díky své vůni vhodnější spíše pro skutečné milovníky syrečků a podobných pokrmů. Na čtyři porce si připravte 100 g olomouckých tvarůžků, dvě velké lžíce tvarohu, jednu lžíci másla a tři stonky jarní cibulky. Tohle všechno potom smíchejte, pořádně si přičichněte a oddávejte se gastronomickému požitku.
Pomazánka z červených paprik také neurazí
Nakonec jsme si pro vás nechali ještě jeden recept z vařených červených paprik. Důležité je zmínit právě to z vařených, abyste ve výsledku docílili požadované chuti a konzistence. Pro čtyři větší porce si nachystejte tak půl kilogramu červených paprik typu kapie. Pak budete potřebovat 100 g lučiny, hrst bazalky, stroužek česneku a špetku soli. Vzhledem k tomu, že papriky musí být vařené, hodí se vám i alobal na jejich obalení. Smícháním všech těchto nachystaných ingrediencí získáte pomazánku, po které se budete ještě hodně dlouhou dobu olizovat.
Tak, jaký recept na vynikající domácí pomazánku je vašemu srdci nejbližší? Dáte přednost mrkvi, olomouckým tvarůžkům nebo raději paprikám?
Přidat komentář k článku